IZGRAĐENA JAVNA ČESMA U ULICI FERIDA DIZDAREVIĆA

U sklopu Programa uređenja grada i prigradskih naselja, a u skladu sa Strategijom razvoja Grada Goražde, ovih dana završeni su radovi na izgradnji javne česme u ulici Ferida Dizdarevića u Mjesnoj zajednici Goražde III.

Nosioc radova bila je goraždanska firma Kaja company, a ovim projektom izgrađena je česma u pomenutoj ulici, tačnije ispred zgrada Doma zdravlja i Kantonalne bolnice.

Radove u pomenutoj u ulici posjetio je gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović sa saradnicma, gdje je u razgovoru sa građanima istakao da će Gradska uprava, u skladu sa svojom dobrom praksom u prošlosti, pomoći realizaciju i drugih projekata na području mjesne zajednice Goražde III, naglasivši kako Grad ima razumjevanja za potrebe u svim mjesnim zajednicama, te u skladu sa budžetskim mogućnostima nastoji implementirati prioritetne projekte.

Ono što treba naglasiti jeste da se nastavljaju aktivnosti i u 2020. godini po pomenutom Programu, kao i po Programu održavanja putnih komunikacija od interesa za Grad Goražde, tako da nas očekuje niz aktivnosti.