GRADONAČELNIK ODRŽAO SASTANAK SA PREDSJEDNICIMA SAVJETA MJESNIH ZAJEDNICA

U Velikoj sali Gradske uprave gradonačelnik Ernest Imamović održao je danas sastanak sa predsjednicima savjeta svih 20 mjesnih zajednica sa područja grada Goražde. Sastanku je prisustvovala i pomoćnica Gradonačelnika za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Samira Drakovac, te predsjedavajući Gradskog vijeća Goražde Bajro Obuća.

Ovaj sastanak za cilj je imao upoznavanje sa predsjednicima savjeta mjesnih zajednica Grada Goražda, zatim da se analiziraju aktivnosti i projekti koji su realizovani na području mjesnih zajednica, a u okviru današnjeg sastanka razmatrale su se aktivnosti mjesnih zajednica u narednom periodu, te projekati koji će biti implementirani od strane Gradske uprave, kao i odnos prema većim niovima vlasti u pogledu potreba i prioriteta mjesnih zajednica.

Poseban akcenat u toku samog sastanka stavljen je na pitanje održavanja puteva u 2021. godini, jer je riječ o projektima koji su bitni za sve mjesne zajednice i onim pitanjima koja su uvijek u vrhu prioriteta, potom uređenju grada i prigradskih naselja, problemima sa vodosnabdijevanjem i kanalizacijom, kao i o ostalim projektima Gradske uprave po mjesnim zajednicama.

Gradonačelnik Ernest imamović ovom prilikom je istakao kako su mjesne zajednice ključni nosioci aktivnosti i komunikacije između Gradske uprave i građana, te da se svakako treba još više ojačati njihova uloga i da je neophodno napravit inovu strategiju razvoja mjesnih zajednica.