GRAD GORAŽDE U SARADNJI SA MUSLIM AID DODIJELIO 20 PLASTENIKA

U velikoj sali Gradske uprave Goražde danas je upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli plastenika kroz projekat „Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih i mladih osoba, kroz proizvodnju povrća u plastenicima. Projekat se realizuje u saradnji sa  NVO  „Muslim Aid Association“  Sarajevo i korisnicima.

Ukupna vrijednost projekta je 85.000,00 KM, od čega Grad Goražde učestvuje u iznosu od 31.600,00 KM, korisnici u iznosu od po 740,00 KM, a ostatak sredstava je finansirala nevladina organizacija Muslim Aid Association.

U okviru projekta dodijeljeno je 20  plastenika površine 100 m², sistem za navodnjavanje, sadni/sjemenski materijal, kristaloni i dodatna oprema, a u narednim danima očekuje se isporuka i montaža.

Korisnicima se ovom prilikom obratio i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović: ”Drago mi je da su Grad Goražde i Muslim Aid direktno učestvovali u finansiranju ovog projekta. Riječ je o projektu, koji obuhvata savremene plastenike površine 100 m2 sa sistemom za navodnjavanje, sadni materijal i drugu opremu. Ovaj projekat je veoma važan za naše poljoprivrednike i proizvođače zdrave hrane, a ovakvu praksu ćemo nastaviti i u narednim godinama. Također, moram istaći da smo u posljednje dvije godine putem raznih projekata sa međunarodnim organizacijama, realizovali oko 2 miliona KM, što je za Grad Goražde i naše građane veoma značajno.