GORAŽDE DOMAĆIN 14. SPORTSKIH IGARA MLADIH

Mnoštvo djece i mladih okupilo se danas na sportskim terenima u Goraždu na 14. Sportskim igrama mladih u okviru gradske manifestacije Dan sporta. Start igara označili su učenici generacije goraždanskih škola, koji su sa gradonačelnikom Goražda zapalili Olimpijski plamen igara.

“ Grad Goražde na ovaj način želi podržati mladost ovog grada, jer sport znači zdravlje, znači dobar timski rad i kvalitetnu izgradnju duha i tijela“ kaže gradonačelnik Goražda Ernest Imamović i ističe još jednu za Grad bitnu činjenicu. Goražde je prvi partnerski grad u ovoj godini u kojem je Populacioni Fond UN-a zajedno sa Gradom i Specijalnom olimpijadom u BiH proveo jedan inkluzivni projekt u sportskom takmičenju.

„Posebno smo ponosni na činjenicu da ćemo danas realizovati zajednički inkluzivni projekt za djecu i omogućiti im da se takmiče u utrci na 60 metara. Ovim želimo poručiti da sva djeca imaju jednaka prava i mogućnosti, te da se osjećaju podjednako važnim članovima naše zajednice“ izjavio je goraždanski gradonačelnik Imamović i zahvalio se prijateljima koji su projekt podržali.

  

Inače, mladi Goražda će se  takmičiti u atletici, košarci, odbojci na pjesku i drugim disciplinama. Najbolji odlaze u Sarajevo na državnu završnicu, a najuspješniji na državnom takmičenju putovat će u Split na međudržavnu završnicu igara.

Iz Uprave Grada Goražda posebnu zahvalnost uputili su svoj djeci i mladim, učesnicima igara, publici, te svim prosvjetnim radnicima koji su na bilo koji način podržali ove sportske igre. Podsjetili su da će u sklopu ovogodišnjih sportskih igara mladih, gost Goražda biti Dženan Lončarević. Sve prijatelje Goražda iz BiH i regije pozivaju na ovaj koncert i to u srijedu 12 juna u 21.00 sat na platou Gradske dvorane “Mirsad Hurić” Goražde.