GORAŽDE DOBILO PRVO KLIZALIŠTE U HISTORIJI GRADA

Prvi put u historiji našeg grada otvoreno je klizalište. Klizanje na otvorenenom po uzoru na druge gradove u BiH na platou Gradske dvorane “Mirsad Hurić” stanovnicima grada na Drini omogućila je Gradska uprava u saradnji s goraždanskim privrednicima koji su finansirali postavljanje ledene plohe na površini od oko 370 metara kvadratnih, što je izazvalo pozitivne reakcije građana svih generacija.

Riječ je o jednom sasvim novom vidu zabave, koji naši sugrađani do sada nisu imali priliku koristiti i svakako je da će biti veoma interesantno za posjetitelje.

Tokom svečanosti otvaranja gradonačelnik Goražda Ernest Imamović u svom obraćanju zahvalio se goraždanskim privrednicima uz čiju pomoć je osigurano postavljanje ledene plohe, te dodao – ”Obećali smo našim građanima i to ispunjavamo. Bilo je planirano za narednu godinu, ali shvatili smo da vrijedi i mjesec dana. Goražde to zaslužuje jer i drugi gradovi i manji centri imaju ledene plohe. Iduće godine planiramo veću, u kojem će moći uživati svi građan.”

Ploha će biti postavljena narednih mjesec dana i više ukoliko to vremenski uslovi budu dozvoljavali, a naredne godine će biti postavljena veća ledena površina.

POHVALE I KRITIKE
NA RAD GRADSKIH SLUŽBI