DONIRANA OPREMA ZA PVJ GRADA GORAŽDA

Saradnja između Goražda i bratskog Grada Metmana traje već dugi niz godina i rezultirala je brojnim projektima koji su realizovani u proteklom periodu, tako je i došlo do realizacije projekta nabavke intervencijske vatrogasne opreme Profesionalnoj vatrogasnoj  jedinici (PVJ) Grada Goražda.

Dopremljena zaštitna oprema koja se sastoji od intervencijskih jakni i intervencijskih hlača isporučena je pripadnicima PVJ, a jedinicu je danas posjetio i gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović sa saradnicima.

Govoreći o dopremljenoj opremi, kao i o nastavku saradnje sa bratskim gradom Metmanom gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović u izjavi za medije je istakao – ”Mi smo i prije pandemije uputili zahtjev prema bratskim općinama i gradovima da nam pomognu u opremanju PVJ i evo bratski Metman sa kojim dugi niz godina imamo dobru saradnju je obećao pomoći opremanje naših vatrogasaca. U skladu sa potrebama naše jedinice, planirali smo da realizujemo i nabavku specijalnog vatrogasnog vozila sa pokretnim merdevinama. Naša jedinica ima intervencije od Dobruna do Trnova, od Sokoca do Čajniča i nikad nismo odbili poziv za intervenciju i s te strane nam je potrebna oprema i ova jedinica zaslužuje sve pohvale.”

POHVALE I KRITIKE
NA RAD GRADSKIH SLUŽBI