DESET GORAŽDANSKIH BICIKLISTA NA PUTU PREMA POTOČARIMA

Nakon Goraždanskih atletičara i planinara prema Memorijalnom centru u Potočarima krenuli su jutros i učesnici biciklističkog maratona Goražde – Srebrenica 2020. Osmi biciklistički maraton Goražde – Srebrenica 2020, pod motom “Da se nikad ne zaboravi i ne ponovi”, organizirao je Biciklistički klub ”Goražde”, a prema Srebrenici je krenulo 10 biciklista iz našeg grada.

Sve ovo organizuje se povodom genocida i stradanja nedužnih civila u Srebrenici, među kojima je bilo i sportista, suosjećajući se sa patnjom i bolom preživjelih Srebreničana.

”Naša je obaveza da i na ovaj način čuvamo sjećanje na srebreničku tragediju i odajemo počast žrtvama genocida. Čast nam je i ponos što učestvujemo u obilježavanju stradanja nedužnih ljudi Srebrenice i ovo je tradicija koju ćemo njegovati” – rekao je prije polaska prema Potočarima Adnan Efendić, predsjednik goraždanskog biciklističkog kluba.

Učesnike biciklističkog maratona jutros je ispratio gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović koji je prilikom obraćanja uputio riječi podrške, te im poželio mnogo uspjeha i sreće, ali i pohvalio njihove napore da doprinesu miru i obavezi sjećanja.