DELEGACIJA GRADA GORAŽDA POSJETILA TUZLU

Delegacija Grada Goražda na čelu sa gradonačelnikom Ernestom Imamovićem jučer je posjetila  Grad Tuzlu, gdje se sastala sa gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem i njegovim saradnicima.

Ovo je prva zvanična  posjeta Gradonačelnika Goražda Gradu Tuzli, a povod sastanka bio je razgovor o unapređenju odnosa između ova dva grada i razmjeni dobrih praksi.

Gradonačelnik Jasmin Imamović upoznao je delegaciju grada Goražda sa aktuelnim  projektima koje realiziraju službe Grada Tuzle. S tim u vezi, Gradonačelnik Goražda je rekao da će u uzvratnoj posjeti predstaviti Gradonačelniku Tuzle i njegovim saradnicima  potencijale za razvoj Goražda, sa posebnim akcentom na namjensku industriju, po čemu je naš grad poznat i izvan Bosne i Hercegovine, ali i druge pozitivne prakse u Goraždu, a što za Tuzlu može biti korisno da primjeni u sklopu projekata sa ciljem unaprjeđenja lokalne zajednice.

Dodao je također da je Tuzla  prepoznatljiva po start up projektima, te da ono što su Grad Tuzla i Gradonačelnik uradili za svoj grad, on kao Gradonačelnik Goražda, želi uraditi za svoje građane i ponuditi im takve projekte zbog kojih  će stanovništvo i mlađa populacija ostati  da žive u Goraždu.

POHVALE I KRITIKE
NA RAD GRADSKIH SLUŽBI