DELEGACIJA GRADA GORAŽDA POSJETILA GRADONAČELNICU SARAJEVA BENJAMINU KARIĆ

Nakon posjeta sarajevskim općinama Novi Grad, Stari Grad, Centar i Novo Sarajevo, delegacija Grada Goražda, predvođena gradonačelnikom Ernestom Imamovićem, posjetila je gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić.

Tokom sastanka koji je održan u Vijećnici razgovarano je o dosadašnjoj saradnji Sarajeva i Goražda. Ocijenjeno je da nadogradnjom već postojećeg Sporazuma o saradnji, odnose gradskih administracija treba dodatno osnažiti i proširiti.

Govoreći o susretu sa gradonačelnikom Ernestom Imamovićem gradonačelnica Karić je istakla – ”Radujem se saradnji sa kolegom Imamovićem i našim budućim zajedničkim aktivnostima. Gradu Goraždu trebamo dati značaj kakav i zaslužuje s obzirom na svoj strateški, komunikacijski i ekonomski položaj. Uvjerena sam da ćemo stvoriti pozitivnu energiju i pokrenuti mnoge procese i projekte na dobrobit naših građana”.

Prema riječima gradonačelnika Goražda posjeta Gradu Sarajevu je početak povezivanja dva grada zajedničkim, novim projektima u oblasti kulture i sporta – ”Bit ćemo usmjereni na provođenje politike koju zajedno zastupamo, a to je okrenuti se običnim ljudima, i građanima Sarajeva i Goražda, dijeliti njihovu sudbinu i rješavati probleme s kojim se susreću,“ – istakao je Ernest Imamović, te poručio da je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić zasigurno inspiracija svim načelnicima i gradonačelnicima Bosne i Hercegovine.

POHVALE I KRITIKE
NA RAD GRADSKIH SLUŽBI