OBILJEŽEN 21. MART – DAN MLADIH GRADA GORAŽDA

Iako je zbog pogoršane epidemiološke situacije u našem gradu izazvane pandemijom Koronavirusa i povećanim brojem oboljelih program obilježavanja 21. marta Dana mladih Grada Goražda reduciran, te su se pojedini programski sadržaji odgodili za neki naredni period, mladi našeg grada danas su prigodnim sadržajima proslavili svoj dan. Općinsko vijeće proglasilo je 21. mart Danom mladih našeg Grada, čime je posebna pažnja posvećena mladima želeći time ukazati na njihovu važnost  u društvenoj zajednici.

U sklopu današnjeg programa obilježavanja Dana mladih, najprije je na Spomen obilježje ubijenoj i nastradaloj djeci 1992. – 1995. godina položeno cvijeće, nakon čega održana ceremonija postavljanja transparenta ”Goražde kraj Drine sanja” 645 na mostu Alije Izetbegovića. Potom su u Omladinskoj ulici dodjeljene nagrade za literarne i likovne radove za koje je konkurs provela Gradska uprava.

Nakon toga, u Velikoj sali Gradske uprave održan je sastanak inicijativnog odbora za obnavljanje rada Vijeća mladih Grada Goražda.

Svim programskim aktivnostima danas su prisustvovali predstavnici Grada Goražda na čelu sa gradonačelnikom Ernestom Imamovićem, koji je mladima uputio čestitke uz želju da zajedničkim trudom i zalaganjem napravime puno uspješnih rezultata u budućnosti.

Sa današnjih događaja poslata je poruka građanima da budu maksimalno odgovorni i da poštuju donesene epidemiološke mjere.

[robo-gallery id=”3327”]