U PRVO OPREMANJE USTANOVE „BUĐENJE“ BIT ĆE ULOŽENO 70.000 KM

Edukacijsko-rehabilitacioni centar za djecu, mlade i odrasle osobe sa teškoćama u razvoju Grada Goražda ”Buđenje” bit će smješten u zgradi pored Srednje tehničke škole u Goraždu u ulici Zaima Imamovića, rečeno je na današnjem sastanku Gradonačelnika Goražda Ernesta Imamovića i njegovih saradnika sa članovima UO ove ustanove, direktorom Zavoda za zdravstveno osiguranje BPK-a Goražde Salemom Halilovićem i i direktorom JU Dom zdravlja dr. Isak Samokovlija Goražde Edinom Čengićem. Svi prisutni izrazili su punu spremnost da podrže rad Ustanove.

„ Nas u Gradskoj upravi raduje da privodimo kraju aktivnosti koje će omogućiti više učenja, igre i druženja djeci, mladim, ali i odrasim osobama sa teškoćama u razvoju i tako doprinijeti njihovom kvalitetnijem životu. Na taj način odajemo poštovanje i podršku i njhovim porodicama“ kaže gradonačelnik Imamović

U opremanje ove ustanove bit će u startu uloženo približno 70 000 KM. Slijedi popunjavanje Ustanove kadrovima, uskoro i raspisivanje konkursa za izbor direktora što su preduslovi za konkretan početak rada Ustanove na čije otvaranje čeka oko 50 porodica sa djecom sa poteškoćama u razvoju.

Podsjećamo, Gradsko vijeće Goražde je na 15.-toj vanrednoj sjednici, koja je održana krajem prošle godine usvojilo Odluku o osnivanju Javne ustanove Edukacijsko-rehabilitacioni centar za djecu,mlade i odrasle osobe sa teškoćama u razvoju Grada Goražda ”Buđenje”. Time su Goražde i Ljubuški sada jedina dva grada u F BiH koji osnivaju ustanovu ovog tipa.