POČELA DRUGA FAZA PROJEKTA PRO BUDUĆNOST

Predstavnici američke humanitarne organizacije CRS koji implementiraju USAID-ov projekat PRO-budućnost, a koji se na području naše lokalne zajednice provodi od samog početka projekta (2014) posjetili su danas Gradsku upravu Goražde, gdje je održan sastanak sa gradonačelnikom Goražda Ernestom Imamovićem i njegovim saradnicima.

Na početku sastanka razgovarano je o dosadašnjoj saradnji sa Gradskom upravom Goražde na ovom projektu u sklopu kojeg je implementirano nekoliko uspješnih projektih aktivnosti.

Obzirom da je u toku druga faza projekta, koja će se provoditi do 2023. godine ovaj sastanak održan je sa ciljem da se predstave naredne aktivnosti u sklopu ovog projekta, a jedna od njih je i javni poziv za infrastrukturne projekte. Lokalne zajednice na ovaj javni poziv mogu aplicirati, gdje iznos sredstava po jednoj lokalnoj zajednici iznosi 55.000,00 KM.

PRO-budućnost (Povjerenje, razumjevanje, odgovornost za budućnost) je USAID-ov projekat izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u BiH, a projekat se putem CRS-a i partnera na projektu provodi u preko 70 općina/opština/gradova u BiH.