U SKLOPU SIM BiH ODRŽAN KONCERT CRVENE JABUKE U GORAŽDU

Nakon što su u sklopu Dana Sporta Plazma Sportskih igra mladih Bosne i Hercegovine (SIM BiH) djevojčice i dječaci od 1. do 5. razreda takmičili u atletici i igri između dvije vatre, ali i uživali u polusatnom zabavnom programu, sinoć su naši sugrađani uživali u koncertu Crvene jabuke i spektakularnom vatrometu.

Takmičenja u našem Gradu u sklopu Plazma Sportskih igra mladih Bosne i Hercegovine se nastavljaju danas i sutra na sportskim terenim 1. maj, zatim u Gradskoj dvorani ”Mirsad Hurić” i na Sporstko rekreativnom centru Libero, gdje će se naši mališani takmičiti u nogometu za kategorije 2011. i 2006.  godište i mlađi, košarci, odbojci na pijesku i šahu. Sve djevojčice i dječaci će se boriti za plasman na Veliko finalno takmičenje Igara koje će se održati početkom jula u Sarajevu.

Osim takmičenja, zajedno sa specijalnim partnerom Igara, Olimpijskim komitetom BiH, sa mališanima na terenu uči se o načelima olimpizma, ali i sporta. Cilj Igara je, kroz potpuno besplatna takmičenja i putovanja, omogućiti djeci iz čitave Bosne i Hercegovine da pokažu svoja sportska umijeća, da upoznaju djecu iz drugih krajeva, te da imaju djetinjstvo kakvo zaslužuju. Igre će u 2022.godini obići 45 bh. gradova te s družiti sa više od 55.000 učesnika.

 

POHVALE I KRITIKE
NA RAD GRADSKIH SLUŽBI