U GORAŽDU OBILJEŽEN DAN ŠEHIDA

Drugog dana Ramazanskog bajrama u Bosni i Hercegovini, Bošnjaci obilježavaju Dan šehida, prisjećajući se boraca Armije Republike BiH koji su poginuli tokom agresije na našu domovinu od 1992. do 1995. godine.

Tako je danas bilo i u Goraždu, gdje su porodice šehida, predstavnici Islamske zajednice Goražde, boračkih udruženja, zvaničnici Grada Goražda i BPK-a, kao i građani, učeći dove i molitve, posjetili šehidska mezarja Glamoč, Omeđak, Baćci, Kolijevke i Hubjere prisjećajći se najboljih bosanskih sinova koji su dali živote u odbrani kako ovih prostora, tako i BiH. Obilježavanju Dana šehida prisustvovala je delegacija Grada Goražda na čelu sa gradonačelnikom Ernestom Imamovićem.

Dan šehida je dan sjećanja na sve one koji su se svojim hrabrim podvizima i plemenitošću u odbrani Bosne i Hercegovine uzdigli do najsvjetlijih primjera boraca za pravdu, istinu i dostojanstvo. Dan šehida u BiH ustanovljen je odlukom Rijaseta Islamske zajednice u BiH 23. januara 1995. godine.

U okviru obilježavanja Dana šehida, pored obilaska šehidskih mezarja u Sinan-begovoj džamiji proučena je hatma i dova šehidima Bosne i Hercegovine.

POHVALE I KRITIKE
NA RAD GRADSKIH SLUŽBI