PRIJEM ZA HAFIZE

U cilju jačanja međusobne saradnje i prijateljskih odnosa, svake godine tokom mjeseca Ramazana u naš grad prijatelji iz Turske, tačnije Dijaneta Republike Turske pošalju svoje predstavnike koji daju poseban doprinos i pomoć u džematima na području naše lokalne zajednice.

Tako i ove godine tokom mjeseca Ramazana u našem gradu boravi hafiz Selman Derim, koji družeći se sa vjernicima dijeli vrijednosti Islama, ramazanske radosti u džematu džamije Kayserija, kao i drugim džematima.

Tim povodom gradonačelnik Goražda Ernest Imamović sa saradnicima danas je organizovao prijem za hafiza iz Turske, kao i za hafize Adema Sinanovića, Ernada Kukuljca i Faruka Obuću koji tokom mjeseca Ramazana obavljaju dužnost u džematima Medžlisa IZ Goražde.

Gradonačelnik je tokom razgovora još jednom zahvalio hafizima za doprinos koji daju svim vjernicima tokom mjeseca Ramazana, te ovom prilikom u znak zahvalnosti uručio i prigodan poklon, a svim vjernicima islamske vjeroispovijesti čestitao nastupajući Bajram.

Riječi zahvalnosti na današnjem prijemu kao i na podršci koju Grad Goražde pruža Islamskoj zajednici uputio je glavni imam Medžlisa IZ Goražde, Rasim ef. Džafić.

POHVALE I KRITIKE
NA RAD GRADSKIH SLUŽBI