PRIJEM ZA GORAŽDANSKE SPORTISTE

Povodom uspjeha koji su ostvarili u proteklom periodu gradonačelnik Goražda Ernest Imamović sa sradnicima danas je u Maloj sali Gradske uprave organizovao prijem za Emira Hastora i Aida Džananovića i njihove trenere.

Emir Hastor član Atletskog kluba Goražde ostvario je brojne uspjehe u proteklom periodu, gdje je na brojnim takmičenjima predstavljao naš Grad i osvojio mnoge medalje, a posebno treba istaći uspjeh koji je ostvario na sarajevskom “Two cities marathon” kad je postao novi prvak BiH nakon što je istrčao glavnu utrku od 42.195 metara.

Aid Džananović, član Karate kluba (KK) Holiday i reprezentativac BiH na Balkanskom prvenstvu u karateu koje je održano u Poreču, osvojio je srebrnu medalju u kategoriji borbe dječaci 2008. godište. Veliki je to uspjeh za mladog Goraždanina i priznanje za matični klub u kojem su, ponosni na ovaj uspjeh.

Nakon što su prenijeli utiske sa takmičenja sportisti su se zahvalili Gradskoj upravi na čelu sa Gradonačelnikom na podršci koju im pruža, naglasivši da će i u narednom periodu uz treniranje i upornost da ostvaruju dobre rezultate, te tako u najboljem svjetlu da predstavljaju naš Grad.

Uz pohvale i čestitke na ostvarenom rezultatu gradonačelnik Ernest Imamović je naglasio da će Grad Goražde nastojati da sistemski riješi problem finasiranja sporta posebno individulanih sportista, kao i da će kao do sada pratiti sve aktivnosti, kako sportista, tako i svih građana koji na bilo koji način predstavljaju naš Grad i koji su naši najbolji ambasadori u svijetu.

POHVALE I KRITIKE
NA RAD GRADSKIH SLUŽBI