ODRŽANA OBUKA „TRENING TRENERA IZBORNIH KOMISIJA“

U okviru zajedničkog projekta Vijeća Evrope i Centralne izborne komisije BiH pod nazivom „Trening trenera izbornih komisija“ u Mostaru je održana završena dvodnevna obuka za 49 članova iz 29 općinskih/gradskih izbornih komisija. Prethodno su obuke održane u Sarajevu, Tesliću, Banja Luci i Tuzli, a slijedi još obuka u Zenici.

Cilj obuke je uvećanje fonda visokostručnih kadrova odnosno trenera izborne administracije u BiH i to prije svega biračkih odbora. Osim članova Centralne izborne komisije BiH dr. Ahmeta Šantića i Vlade Rogića kao predavača, na obuci su aktivno učestvovali međunarodni ekspert za izbore Merce Castells i Glavni tužilac Brčko Distrikta BiH Zekerija Mujkanović. Gđa Castells je govorila o međunarodnim i regionalnim izbornim standardima, dok je na temu „Prekršajne i krivične odgovornosti“ članova biračkih odbora u izbornom procesu govorio Mujkanović. Učešnike treninga je pozdravio, sa željom za uspješan rad, gdin Željko Bakalar, predsjednik Centralne izborne komisije BiH.

Ispred Gradske izborne komisije Goražde obuci su prisustvovale Amira Borovac i Biljana Heleta gdje su stekle certifikat za trenere biračkih odbora.

POHVALE I KRITIKE
NA RAD GRADSKIH SLUŽBI