FESTIVAL PRIJATELJSTVA U GORAŽDU OVE GODINE BIĆE OBILJEŽEN SIMBOLIČNO

Na jučer održanoj sjednici Gradskog štaba civilne zaštite (GŠCZ) donijeta je Odluka da se održavanje Internacionalnog Festivala prijateljstva usljed pandemije Koronavirusa zvanično otkazuje, s tim da će biti simbolično podignuta festivalska zastava, organizovan vatromet i izložba djela nastalih na Internacionalnoj likovnoj koloniji/ILK ”Boje prijateljstva” Goražde 2019. u Gradskoj art galeriji uz strogu naredbu organizatora za poštivanje svih mjera svih nadležnih tijela i institucija kada je u pitanju poštivanje mjera zaštite.

Ranije ovog mjeseca se razgovaralo o mogućnosti održavanja ovogodišnjeg Festivala prijateljstva u nadi da će se situacija u svijetu, a tako i u našem Gradu popraviti do te mjere da je moguće organizovanje sadržaja u manjem obimu, a u cilju održavanja festivalske tradicije koja Grad Goražde u ovo doba godine čini posebnim mjestom.

„Budući da su zdravlje i sigurnost građana Grada Goražda, a i svih posjetilaca na prvom mjestu, smatramo da je dovoljno simbolično obilježiti Internacionalni Festival prijateljstva, poslati poruku mira i podrške za borbu protiv ove opasne zarazne bolesti i izraziti nadu da će se situacija ubrzo popraviti, te da ćemo prijatelje iz svih dijelova svijeta dočekati naredne godine, što sa nestrpljenjem očekujemo.“ – poručio je Gradonačelnik Grada Goražda dr. sci. Muhamed Ramović nakon sjednice.

POHVALE I KRITIKE
NA RAD GRADSKIH SLUŽBI