GRAD GORAŽDE POSJETIO AMBASADOR EU U BiH JOHANN SATTLER

U prvoj zvaničnoj posjeti Gradu Goraždu danas je boravio šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini, ambasador Johann Sattler.

On se ovom prilikom susreo sa gradonačelnikom Goražda Ernestom Imamovićem. Na sastanku je razgovarano o specifičnostima Grada Goražda, njegovom privrednom razvoju koji se desio posljednjih godina, kao i o turističkim potencijalima kojima raspolaže ova lokalna zajednica.
Ambassador Satller pohvalio je spremnost Grada Goražda da sarađuje sa drugim lokalnim zajednicama, te kazao kako EU ulaže značajna sredstva na području Bosansko-podrinjskog kantona kroz dva programa za podršku privredi. On je istakao kako su lokalni privrednici i kompanije pokazale značajan interes za učešće u ovim javnim pozivima.
U razgovoru sa ambasadorom Sattlerom, gradonačelnik Imamović je naglasio da je Goražde otvoreno za saradnju sa svim lokalnim zajednicama jer jedino zajedničkom saradnjom ovaj prostor može imati šansu za bolje sutra. Također je naglasio da ne treba gubiti vrijeme, mladi odlaze, te poslao poruku da u BiH trebaju pozitivne teme, razvojne teme, od kojih će korist imati svi naši građani, a ne teme koje slušamo posljednjih mjeseci u BiH.