Skip to content
AMBASADOR SAD U BIH POSJETIO GORAŽDE PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Petak, 07 Februar 2020 15:27

Delegacija Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, na čelu sa ambasadorom NJ.E. g-din Eric Nelsonom, posjetila je danas naš Grad. Zvanični prijem organizovan je u Maloj sali zgrade Gradske uprave, gdje su sastanak sa Amasadorom održali gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović, načelnica Opštine Novo Goražde Mila Petković i načelnik Opštine Rudo Rato Rajak.

Gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović na početku sastanka upoznao je goste sa trenutnim stanjem u Goraždu, izazovima sa kojima se naša lokalna zajednica suočava, te zahvalio za sve ono što su Sjedinjene Američke Države učinile za Bosnu i Hercegovinu tokom rata, u postratnom periodu, ali i u periodu tranzicije i reformi, kao i na asistenciji koju nam godinama pruža USAID kada je u pitanju implementacija mnogo važnih projekata. Osim toga, Gradonačelnik je posebnu zahvalnost iskazao za pomoć koju je Ambasada SAD u BiH uputila Goraždu i okolini kada su ovo područje pogodile najteže poplave. Gradonačelnik je Ambasadora NJ.E. Nelsona upoznao i sa stanjem u privredi, sigurnosnoj situaciji, te odnosu Goražda sa susjednim lokalnim zajednicama, prijateljskim državama, ali i odnosu prema mladima, te organizacijama civilnog društva svih struktura.

Da je današnji sastanak bio interesantan i da se Ambasador upoznao sa životima u manjim lokalnim zajednicama koje mogu poslužiti kao pozitivan primjer naglasio je načelnik Opštine Rudo Rato Rajak.

Svoje zadovoljstvo srdačnim prijemom izrazio je ambasador Sjedinjenih Američkih Država NJ.E. Eric Nelson koji je govorio o dugogodišnjoj uspješnoj saradnji naše zemlje sa SAD, te o važnosti reformi, saradnje sa mladima i daljoj demokratizaciji bosanskohercegovačkog društva.

Posjeta je protekla u najboljem redu, vođen je konstruktivan razgovor, a govorilo se i o pomoći Ambasade SAD-a prilikom realizacije projekata koje promovišu suživot i toleranciju među narodima BiH.

Nakon sastanka u zgradi Gradske uprave, delegacija na čelu sa ambasadorom NJ.E. Nelsonom posjetila je kompaniju Prevent.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • ID: 4245025030009
  • PDV: 245025030009