Skip to content
NAJAVLJENI NOVI PROJEKTI KOJI ĆE UNAPRIJEDITI RAD INTERANACIONALNOG UNIVERZITETA U GORAŽDU PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
četvrtak, 09 Januar 2020 19:40

Kako bi predstavili projekte koje žele ralizovati u saradnji sa Internacionalnim univerzitetom u Goraždu danas je naš Grad posjetila delegacija iz Turske  predvođena assoc.prof.dr. Mehmet Naci Efe i prof.dr. Himmet Karadal.

Tim povodom gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović sa sradnicima danas je Maloj sali Gradske uprave organizovao sastanak sa prijateljima iz Turske i predstavnicima Interanacionalnog univerziteta u Goraždu, na kojem je razgovarano o projektima ulaganja u izgradnju infrastrukture za rad Interanacionalnog univerziteta u Goraždu, a koji se odnose na izgradnju zgrade Univerziteta, zatim prostora za smještaj studenata, kao i o mogućnosti opremanja trećeg sprata zgrade Kantonalne bolnice koji bi služio za izvođenje praktične nastave za studente koji se očekuju iz Turske, a koji bi studirali na Interanacionalnom univerzitetu u Goraždu.

Tokom razgovora Gradonačelnik je obećao potrebnu podršku od strane Gradske uprave u realizaciji pomenutih projekata, a nakon održanog sastanka organizovana je posjeta đačkim domovima koji bi se preuredili i rekonstruisali za potrebe smještaja studenata.

Na današnjem sastanku razgovarano je i o održavanju Međunarodnog kongresa u poduzetništvu koji se planira održati tokom ove godine u našem Gradu u oraganizaciji Interanacionalnog univerziteta Goražde i Ekol grupe iz Turske.

U sklopu Internacionalnog univerziteta u Goraždu djeluje: Fakultet društvenih nauka u sklopu kojeg se odvija nastava na Pravnom i Ekonomskom fakultetu; odsjeci za poslovnu ekonomiju, bankarstvo i menadžment, zatim Fakultet zdravstvenih nauka odsjeci; medicine, stomatologije, farmacije, sestrinstvo i fizikalna terapija; Fakultet tehničkih nauka odsjeci; građevina, geodezija i elektrotehnika, te Fakultet edukacijskih nauka odsjeci; psihologija i turski jezik i književnost.

Kako su naglasili predstavnici Internacionalnog univerzitet u Goraždu misija Univerziteta je da kroz interakciju naučno-istraživačkog rada i obrazovne usluge, rukovodeći se potrebama okruženja i korisnika, Univerzitet u Goraždu će pružati širok, feleksibilan spektar visokokvalitetnih programa koji se odnose na preddiplomske, diplomske akademske i doktorske studije stvarajući dinamičnu obrazovnu zajednicu koja je usredsređena na konstantno poboljšanje kvaliteta.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • ID: 4245025030009
  • PDV: 245025030009