Skip to content
SARADNJA SA USAID-OM NA POVEZIVANJU GRADA GORAŽDA SA BOSANSKOHERCEGOVAČKOM DIJASPOROM PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
četvrtak, 05 Septembar 2019 22:15

Nakon što je potpisan Sporazum u mjesecu julu danas je u Velikoj sali Gradske uprave organizovana Info sesija o grant programu USAID projekta ''DIASPORA INVEST'' u okviru koje je predstavljen Javni poziv za dodjelu bespovratnih (grant) sredstava za povećanje investicija iz dijaspore i otvaranje novih radnih mjesta kroz neposredna ulaganja, prenos znanja i uvođenje novih tehnologija u Bosni i Hercegovini.

Projekat će osigurati grant sredstva za mala i srednja preduzeća koja su u procesu osnivanja ili su osnovana u posljednje tri godine te koja imaju dokazivu poslovnu vezu sa ili su u (su)vlasništvu člana/ice bosanskohercegovačke dijaspore ili da imaju dokazivu poslovnu vezu sa bh.dijasporom.

Info sesija o grant programu USAID projekta ''DIASPORA INVEST'' prisustvovao je i gradonačelnik Goražda dr. sci. Muhamed Ramović, koji je pozdravio prisutne, te ovom prilikom naglasio kako je riječ o veoma bitnom projektu koji će pomoći u zapošljavanju u našem Gradu, te povezivanju sa našim građanima koji trenutno ne žive u Goraždu. On je kazao kako Gradska uprava uvijek podržava pozitivne projekte, te da će se saradnja sa Biznis centrom bh. dijaspore nastaviti i ubuduće.

Biznis centar bh. dijaspore – Diaspora Business Center (Centar) djeluje u sklopu Grupacije ‘Naša perspektiva’ koja od 2010. godine intenzivno radi na aktiviranju finansijskih i drugih resursa bh. dijaspore u cilju razvoja Bosne i Hercegovine.

Posebno je značajna podrška Američke vlade preko USAID-a na ovome projektu, sa kojima Grad Goražde već dugi vremenski period ima izvrsnu saradnju, te je implementirao niz značajnih projekata od kojih je značajan Projekat izgradnje sistema vodosnabdjevanja Industrijske zone Vitkovići i naselja Vitkovići, zatim projekat PRObudućnost, Projekat GAP, te Gold projekat unaprijeđenja funkcionisanja i ekonomskog razvoja lokalne zajednice.

Javni poziv za aplikacije će biti otvoren do 30.09.2019. godine. Detaljnije informacije o programu možete saznati registracijom naonline platformi www.grant.diasporainvest.ba.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • ID: 4245025030009
  • PDV: 245025030009