Skip to content
U TOKU REALIZACIJA PROJEKATA JP CESTE FBIH NA PODRUČJU GRADA GORAŽDA VRIJEDNIH 4 MILIONA KM PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Srijeda, 03 Juli 2019 14:44

Kao što je poznato javnosti JP Ceste Federacije BiH realizira četiri velika projekata na području grada Goražda vrijednosti 4 miliona KM, a u ovoj godini radit će se još dva projekta i ukupna vrijednost ulaganja za svih šest projekata je oko 6,5 miliona KM.

Riječ je o raskrsnici na cesti M20 u Vitkovićima, zatim izgradnja trotoara na potezu Vinarići – Baćci. Treći veoma značajan projekat odnosi se na rješavanje problema prilikom velikih kiša u ul. Kulina bana, zatim Ul. Seada Sofovića Sofe, tako da se radi trotoar i rješavanje površinske vode. Vrlo značajan projekat, jer je u samom centru grada, gdje je velika frekvencija saobraćaja i pješaka.

Četvrti projekat je izgradnja šetališta odnosno trotoara od semafora u ulici Maršala Tita koja se spaja sa Mostom žrtava genocida u Srebrenici i ulicom Muhidina Mašića Munje na magistralnom putu M20, odnosno novog kružnog toka koji će biti izgrađen, do Novog Goražda.

Tim povodom radove u ulici Muhidina Mašića Munje u okviru četvrtog projekta izgradnje šetališta odnosno trotoara posjetio je gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović sa saradnicima,  a posjeti radovima prisustvovala je i premijerka BPK-a Aida Obuća.

Jako smo zadovoljni dinamikom radova istakao je u izjavi za medije gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović: ''Mi smo dugo aplicirali za ovih šest projekata i naišli smo na razumjevanje od JP Ceste F BiH. Dobili smo  u ovoj godini sredstva, oni su raspisali javni poziv i rade se 4 projekta. Ovaj projekat šetalište od mosta do entitetske linije je vrlo važan projekat iz razloga što je velika frekvencija saobraćaja i pješaka tako da ćemo sve to na neki način i rasteretiti i olakšati. Ukupna vrijednost za sva 4 projekta je 4 miliona KM, znači projekat raskrsnica Vitkovići, ul. Kulina bana, s tim da nam kasni projekat šetalište Vinarići - Baćci koji uskoro  treba da počne sa realizacijom. Ovih dana zatvoren je javni poziv i za peti i šesti projekat tj. potpuna adaptacija Mosta žrtava Srebrenice i kružni tok. Ukupno ulaganje  u ovoj godine je negdje oko 6,5 miliona KM sa strane Cesta F BiH. Kada je u pitanju ovaj projekat šetališta do entitetske linije jako smo zadovoljni, ovdje nema kašnjena, mislim da će završiti u roku. Uvijek se naiđe na neke nepredviđene situacije, ali radovi idu svojim tokom. Firma je Euroasfalt koja je dobila sva 4 projekta i nemamo primjedbi na rad.

Riječ je o veoma kvalitetnom projektu naglasila je premijerka BPK-a Aida Obuća: ''Danas smo zajedno sa gradonačelnikom Grada Goražda posjetili ove radove koji se izvode od strane preduzeća Euroasfalt. To su radovi  koji se finansiraju od strane JP Ceste F BiH. Radi se o modernizaciji ovih cesta. Ukupna vrijednost sva 4 projekta je oko 4 miliona KM. Ovaj projekat je oko 1.300 000,00 KM. Ovo što sam ja mogla da vidim je da se radovi dobro izvode, da se radi  planiranom dinamikom, nadzor nam je to potvrdio  Jedan kvalitetan projekat. Rok za sva 4 projekta je septembar.''

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • ID: 4245025030009
  • PDV: 245025030009