Skip to content
NASTAVLJAJU SE RADOVI NA IZGRADNJI MOSTA U VITKOVIĆIMA PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Srijeda, 13 Mart 2019 15:45

Nakon što je bilo određenih zastoja na radovima na mostu u naselju Vitkovići, ovih dana firma GP ''ŽGP'' d.d. Sarajevo koja je izvođač radova, ponovo je intezivno počela sa radom.

Tim povodom mjesto izvođenja radova posjetio je gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović koji je kazao da je zadovoljan dinamikom radova, jer je zastoj bio iz opravdanih razloga, te nešto više kazao u izjavi za medije – ''Izgradnja mosta u naselju Vitkovići jedan je od projekata koje finasiramo putem Saudijskog fonda za razvoj i istina je da kasne radovi iz više razloga, a posebno zbog vodostaja rijeke Drine i zimskog perioda. Evo vidimo počeli su sa radovima intezivno i računamo da ćemo u toku ljeta sve radove završiti, s tim da su pri kraju radovi i na ostalim projektima koje realizujemo sa Saudijskim fondom za razvoj. Most je taj koji kasni gdje smo imali i mi prigovore, ali ima i objektivnih razloga tako da smo danas se na licu mjesta uvjerili da su prve čelične konstrukcije stigle i da su počeli intezivno raditi. Mislim da ćemo dobiti jedan od najkavlitetnijih mostova, jer ipak ŽGP je jedna od najboljih firmi i drago nam je da su oni izvođači iz razloga što je ovo vrlo zahtjevan posao, znamo Drina kakva je i koja je brzina vodotoka, tako da jako smo zadovoljni radovima i kvalitetom.''

Riječ je o projektu, kojeg mnogi nazivaju historijskim, jer je veoma značajan za građane Vitkovića i desne obale mjesne zajednice odnosno stanovnike Kodžaga, Ahmovića i drugih mjesta koji godinama prelaze čamcem na lijevu obalu, a kao što je poznato projekat se realizuje putem kreditnih sredstava koje je Grad Goražde odobrio Saudijski fond za razvoj.

Projekat izgradnje mosta vrijedan je 2.536.971,98 KM, a finansira se, kao što smo naglasili veoma povoljnim kreditnim sredstvima Saudijskog fonda za razvoj. Izvođač radova je firma GP ''ŽGP'' d.d. Sarajevo, dok će poslove stručnog nadzora vršiti firma ''Trasa'' d.o.o.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • ID: 4245025030009
  • PDV: 245025030009