Skip to content
POČINJU PRIPREME ZA UREĐENJE ZELENIH POVRŠINA U NAŠEM GRADU PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
četvrtak, 07 Mart 2019 16:27

Kako bi se uredile zelene površine u našem gradu i tako naš grad poprimio što ljepši i funkcionalniji izgled, danas se u Maloj sali Gradske uprave održao sastanak predstavnika KJKP ''Park'' Sarajeva sa gradonačelnikom dr.sci. Muhamedom Ramovićem i njegovim saradnicima. Obzirom da stiže proljeće na sastanku je razgovarano o načinu uređenja površina cvjetnim aranžmanima i drugim ukrasnim biljem. Nakon obilaska lokacija u našem gradu, projektanti na planiranju uređenja i osmišljanja zelenih površina preduzeća Park, dali su svoje prijedloge na osnovu kojih će se uraditi idejno rješenje uređenja zelenih površina našeg grada kako bi se uradio i sam projekat sa kojim bi se moglo aplicirati prema određenim fondovima iz ove oblasti.

Sunčano vrijeme i proljetne temperature ovih dana pogoduju radnicima preduzeća "Park" da u okviru redovnog održavanja javnih zelenih površina izvrše i određene radove obnavljanja, rekonstrukcije i uređenja površina u našem gradu koje su uništene tokom zimskih dana. Osim velikih količina komunalnog otpada koji je tokom proteklih mjeseci završio na zelenim i parkovskim površinama, nažalost, još uvijek je uobičajena i pojava da pojedinci svoje automobile upravo ostavljaju parkirane na travi, odnosno da tako direktno vrše uništavanje našeg okoliša i ambijenta življenja. Takva situacija zabilježena je ovih dana na Dobrinji, tačnije u ulicama Salke Lagumdžije i Oslobodilaca Dobrinje.

Nakon što je primijećeno da u ovim ulicama brojni vozači zelene površine upravo koriste kao parking prostore, te nakon brojnih prijava koje je evidentirala naša Služba komunalnih redara, radnici "Park"-ove RJ Novi Grad, koja djeluje pri Sektoru održavanja izvršila je potpunu rekonstrukciju i obnovu tih zelenih površina. Obavljeno je prekopavanje uništenog travnjaka, dovoz i nivelisanje novih količina zemlje, te izvršena sjetva trave. 

Gdje su to mogućnosti dozvoljavale postavljeni su i zaštitni stubići, a na ovom lokalitetu bit će pojačan i nadzor "Park"-ovih komunalnih redara, kako bi se spriječilo novo uništavanje obnovljenog travnjaka.

Ovim putem upućen je i apel građanima da vode računa o odnosu prema zelenim površinama i sadržajima na istim, jer uređene i očuvane, te od komunalnog smeća čiste zelene površine naš ambijent življenja čine ljepšim i ugodnijim.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • E-mail: infopult@gorazde.ba