Skip to content
GRADONAČELNIK POSJETIO ODRED IZVIĐAČA ‘’SANDŽAK’’ IZ NOVOG PAZARA NA RUDOJ GLAVI PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Petak, 08 Februar 2019 17:33

U skladu sa Sporazumom o saradnji između Vlade BPK-a Goražde i Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Planinarski klub ‘’Goražde-Maglić'' iz Goražda je i ove godine domaćin Odredu izviđača ''Sandžak'' iz Novog Pazara koji borave na Rudoj glavi u planinarskom domu ‘’Nedim Pilav Jogi’’ od 02. do 09. februara.

U timu koji realizuje kamp osim izviđača (55 članova) su i starješina Odreda Nedžad Eminović, dvije medicinske sestre i književnica Mevluda Melajac, član Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Predsjednik Odbora za informisanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća i Savjetnik predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća gosp. dr. Sulejmana Ugljanina.

Svaki dan taborovanja kod izviđača počinje podizanjem zastave, a završava njenim spuštanjem. Period od jutra do povečerja ispunjen je sadržajima od izviđačke orijentacije do preživljavanja u prirodi. Ne treba posebno naglašavati da mladi iz Pazara sve zadatke više nego uspješno obavljaju. Koliko su uspješni izviđači Odreda ''Sandžak'' govori i činjenica da je to odred sa najvećim brojem osvojenih prvih mjesta na svim nivoima takmičenja u Srbiji i zemljama Balkana. Ovaj odred je rame uz rame skautima iz baltičkih zemalja kao i izviđača iz Turske koji se smatraju za najuspješnije u Evropi. Kako su istakli domaćini ovog druženja njihova želja je da saradnja između izviđača Novog Pazara i planinara Goražda bude jedan od prvih koraka u razvijanju dalje saradnje mladih dva grada, te jačanju kulturnih, spotrskih i drugih veza, posebno među mladima.

Tim povodom u ime grada domaćina, gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović posjetio je danas pomenuti kamp i goste iz Novog Pazara. On im je ovom prilikom poželio dobrodošlicu u grad na Drini, te da sa ovog kampovanja ponesu lijepe utiske iz Goražda, uz želju da se saradnja mladih iz Goražda i Novog Pazara ovim još više ojača, te stvore prilike za zajedničke projekte i međusobna prijateljstva.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • ID: 4245025030009
  • PDV: 245025030009