Skip to content
GRAD GORAŽDE ZAHVALIO SE ORUŽANIM SNAGAMA BIH ZA USPJEŠNO OKONČAN PROJEKAT UREĐENJA PUTNIH PRAVACA U MZ ORAHOVICE I KRABORIŠ PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
četvrtak, 06 Decembar 2018 16:53

Nakon što je uspješno okončan projekat uređenja putnih pravaca u MZ Orahovice i MZ Kraboriš, a koji je izvela Inžinjerska jedinica Oružanih snaga BiH, danas je u Maloj sali Gradske uprave Goražde održan zajednički sastanak, kojem su pored gradonačelnika dr.sci. Muhameda Ramovića i njegovih saradnika, prisustvovali i predsjednici savjeta pomenutih mjesnih zajednica i predstavnici Oružanih snaga BiH.

Sastanak je održan sa ciljem da se izvrši analiza radova na uređenju putnih pravaca u pomenutim goraždanskim mjesnim zajednicama, a koje je u proteklom periodu izvela Inžinjerska jedinica Oružanih snaga BiH. Podsjetimo, radovi su izvedeni na osnovu Sporazuma o međusobnim obavezama angažovanja Oružanih snaga BiH za potrebe Grada Goražda, koji su potpisali ministrica odbrane BiH Marina Pendeš i gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović kojim se angažovala inžinjerijska jedinica Oružanih sanaga u svrhu sanacije puteva u mjesnim zajednicama Orahovice i Kraboriš. Prethodne godine Oružane snage BiH izvele su radove i na uređenju putnih pravaca u MZ Osječani.

Kako je rečeno na današnjem sastanku Grad Goražde i stanovnici mjesnih zajednica Orahovice i Kraboriš izuzetno su zadovoljni izvedenim radovima u kojima je ukupno uređeno 43 km putnih pravaca (25 km u MZ Kraboriš i 18 km u MZ Orahovice). Grad Goražde u ovom projektu učestvovao je kao podrška logistike i finansirao je gorivo, smještaj i ishranu vojnika, za šta je izdvojeno oko 33.000,00 KM.

Gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović ovom prilikom uputio je riječi zahvalnosti, u ime Grada Goražde i u ime stanovnika ove dvije mjesne zajednice, Oružanim snagama BiH te kazao kako su ovi projekti izuzetno kvalitetni i opravdani, te kako se nada da će izuzetno dobra  saradnja sa Oružanim snagama BiH biti nastavljena i ubuduće.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • ID: 4245025030009
  • PDV: 245025030009