Skip to content
OPĆINA CENTAR SARAJEVO FINANSIRALA OBNOVU BASKET IGRALIŠTA U GORAŽDU PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
četvrtak, 01 Novembar 2018 17:26

Predstavnici sarajevske općine Centar predvođeni načelnikom Nedžadom Ajandžićem posjetili su danas Grad Goražde. Povod njihovog dolaska jeste posjeta obnovljenom basket igralištu u Gradu Goražde, a koji je finansirala općina Centar Sarajevo. Ovaj projekat samo je nastavak dobre saradnje Grada Goražde i općine Centar Sarajevo, a današnju susret bio je i  prilika da se razgovara o novim projektima.

Nešto više o pomenutom projektu u izjavi za medije kazao je načelnik općine Centar Nedžad Ajandžić: ‘’ Ovdje smo da promovišemo sport. Promocija sporta uvijek ima prostor i potrebu radi mladih ljudi i naše djece. Ono što želim da posebno istaknem jeste da su ovo planirane aktivnosti kroz Budžet Općinskog vijeća i Općinskog načelnika. Krenuli smo sa Srebrenicom, Fojnicom i evo došli smo do Goražda. Najavili smo istu aktivnost i naredne godine. Znači Goražde i još dva grada ćemo  odabrati. Jako smo zadovoljni da imamo priliku da pomognemo mladim ljudima da imaju prostor za upražnjavanje  sportskih aktivnosti koje doprinose i mentalnom zdravlju i fizičkoj kondiciji. Posebno mi je zadovoljstvo da surađujemo sa našim udruženjem koje je jako zainteresirano za promociju sportskih  aktivnosti i sa kojim smo jako zadovoljni u smislu saradnje, promocije sporta i sportskih sadržaja i želim posebno naglasiti saradnju sa Udruženjem ‘’Jesi li za basket?’’ i najavljujem da ćemo iduće godine potpisati ugovor sa ovim Udruženjem koje se jako zalaže zajedno sa nama da prati i provodi misije koje smo zajednički zacrtali kroz politiku Općinskog vijeća.  Mi smo visoko i jako društveno odgovorna zajednica i višak sredstava raspoređujemo u pravom smjeru i  za prave aktivnosti. ‘’

Govoreći o značaju pomenutog projekta i nastavku saradnje u izjavi za medije Gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović kazao je: ‘’ Grad Goražde ima oko 30 sportskih klubova, a posebno kada je u pitanju košarka imamo dva košrkaška kluba. Košarka je veoma popularna i u svim osnovnim i srednjim školama i ovdje svaki dan na ovom terenu imamo mlade sportiste koji ovdje treniraju. Drago mi je da je ova donacija usmjerena prema Gradu Goraždu. Opravdano je. Nije u pitanju samo vrijednost ovog projekta nego što ovim doprinosimo afirmaciji sporta, a time doprinosimo i zdravom načinu života i odvraćanje od poroka. Treba naglasiti da mi imamo jako dobru saradnju sa općinom Centar, zahvalni smo na saradnji i našim zajedničkim projektima, a danas smo razgovarali i o novim projektima tako da je to  velika stvar. Općina Centar je jedna od najjačih u državi kada je u pitanju njihov Budžet i dobro je da se sjete i drugih lokalnih zajednica u BiH’’.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • E-mail: infopult@gorazde.ba