Skip to content
I PRIJATELJI IZ MAKEDONIJE STIGLI U GRAD NA DRINI PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Nedjelja, 05 August 2018 12:58

I prijatelji iz grada Delčevo iz Makedonije došli su u naš grad kako bi svojim učešćem upotpunili Program  21. Internacionalnog Festivala prijateljstva Goražde 2018. Oni će u sklopu Festivala nastupiti sa svojim folklornim društvom, a zajedno sa njima u naš grad stigla je i zvanična delegacija iz Delčeva  na čelu sa gradonačelnikom Goranom Trajkovskim.

Tim povodom danas je u Maloj sali Gradske uprave Goražde organizovan prijem za delegaciju, a u ime domaćina goste je primio gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović sa saradnicima, te vijećnici Gradskog vijeća Ramiz Drakovac i Almir Hasanefendić.

Dobrodošlicu gostima u naš grad najprije je poželio gradonačelnik  dr.sci. Muhamed Ramović koji je ovom prilikom još jednom uputio zahvalnost za učešće na Festivalu, te dodao – ''Ovo je još jedan dokaz šta znači Festival prijateljstva za naš grad, jer on je taj koji nas spaja sa prijateljima iz cijelog svijeta. Danas su tu prijatelji iz Delčeva, gdje će njihovi mladi nastupiti u sklopu večerašnje smotre folklora koja je na Programu četvrtog dana Festivala. Na današnjem prijemu pokrenuli smo ideju o bratimljenju Goražda i Delčeva, jer nemamo u Makedoniji bratskog grada. Mi ćemo uputiti prijedlog prema našem Gradskom vijeću i nadam se da će vijećnici podržati tu ideju.''

Da će Goražde i Delčevo u narednom periodu proširiti saradnju naglasio je gradonačelnik Goran Trajkovski – ''Mi smo stigli jučer, tu smo da učestvujemo na Festivalu prijateljstva, zato što želimo da se držimo sa narodom koji širi prijateljstvo na cijeloj zemlji. Nadam se da ćemo u dogovoru sa Gradonačenikom Goražda proširiti saradnju na svakom polju. Danas smo u razgovoru potakli inicijativu da Goražde i Delčevo budu partnerski gradovi kako bi imali veću saradnju.''

Nakon prijema u zgradi Gradske uprave razmjenjeni su prigodni pokloni, a delegacija je potom otišla u obilazak grada, gdje je položila cvijeće na Spomen obilježju ubijenoj i nastradalo djeci Goražda u periodu od 1992. – 1995. godine, dok je u večernjim satima prema protokolu predviđen nastup njihove folklorne grupe.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • E-mail: infopult@gorazde.ba