Skip to content
OPĆINA CENTAR SARAJEVO DODJELILA SREDSTVA ZA NABAVKU VATROGASNOG VOZILA PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
četvrtak, 05 Oktobar 2017 14:53

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajandžić posjetio je danas  Gradsku upravu Goražde. On se ovom prilikom susreo sa pomoćnikom Gradonačelnika Goražda Sanidom Zirakom, v.d. starješinom Profesionalne vatrogasne jedinice Goražde Mustafom Gecom i stručnim saradnikom u Službi civilne zaštite Šahzudinom Dragoljem.

Povod ove posjete jeste potpisivanje Ugovora o dodjeli finansijskih sredstva Gradu Goražde za sufinansiranje nabavke vatrogasnog vozila Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Goražde.

Govoreći o značaju ove donacije Sanid Zirak u izjavi za medije je kazao: ‘’Na jednoj od sjednica Štaba CZ Gradske uprave je donešen zaključak da se uputi zahtjev prema partnerskim općinama iz Sarajeva. Općina Centar se odazvala tom našem zahtjevu u iznosu od 5.000,00 KM za potrebe nabavke vatrogasnog vozila unutar Službe civilne zaštite. U to ime i u ime Gradske uprave i u ime Službe civilne zaštite želim se zahvaliti Općini Centar. Ovo nije jedina podrška koju su oni do sad dali  ovoj lokalnoj zajednici. Bilo je prilika i u ranijem periodu. S druge strane 5. 000,00 KM ide za troškove prevoza naše djece iz entiteta RS koja se školuju na području BPK-a, tako da je ukupan taj iznos 10.000,00 KM. Kada je riječ o nabavci vatrogasnog vozila obratili smo se određenim partnerskim općinama za pomoć, a dio sredstava će se izdvojiti i iz namjesnkih sredstava Gradske uprave. Nama je to vatrogasno vozilo potrebno, u tom smislu svaka pomoć nam je dobrodošla.’’

Osim o ovom vidu pomoću u toku razgovora izražena je obostrana želja za nastavkom i jačanjem saradnje dvije lokalne zajednice i u drugim segmentima.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba