Skip to content
SA OSMJESIMA I RADOŠĆU MALIŠANA I U NAŠEM GRADU SE OBILJEŽAVA DJEČIJA NEDJELJA PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
četvrtak, 05 Oktobar 2017 11:00

Prva sedmica u mjesecu oktobru tradicionalno u svijetu se obilježava kao Nedjelja djeteta čime se posebna pažnja želi posvetiti djeci i dječijim pravima, a i ove godine Nedjelja djeteta u svijetu će biti obilježena nizom sadržaja. Kao i prethodnih godina Nedjelja djeteta obilježava se i u našem gradu, tako da su organizovani brojni sadržaji tokom ove sedmice.

Tim povodom u Maloj sali Gradske uprave u ime gradonačelnik Goražda dr.sci Muhameda Ramovića njegov pomoćnik Sanid Zirak i saradnici organizovali su prijem za mališane vrtića Sunce, SOS Kinderdorf i Plavog cvijeta. Uz razgovor i druženje, mališanima su uručeni i prigodni pokloni, a oni su također uručili poklone za Gradonačelnika, crteže koje su nacrtala djeca iz pomenutih vrtića.

Djeca nisu krila radost zbog prijema koji im je organizovala Gradska uprava, dok u Upravi naglašavaju da su djeca uvijek dobrodošla i da će svoj rad usmjeriti ka tome da djeci stvore što bolje uslove za život.

Govoreći o današnjem prijemu pomoćnik Gradonačelnika Sanid Zirak u izjavi za medije je istakao – ''Jedna o najdražih posjeta koja je ispunjena iskrenošću, ljubavlju i dječijim osmjesima, zatim razdraganošću i dječijom radoznalošću. Dakle, mi smo evo u Gradskoj upravi organizovali prijem za naše mališane iz vrtića Sunce, SOS Kinderdorf i Plavog cvijeta i njihove odgajateljice povodom Nedjelje djeteta što je tradicionalan prijem u Gradskoj upravi. Saslušali smo želje, aspiracije, odnosno način razmišljanja naših mališana iz čega smo mogli izvuću određene zaključke u kojem pravcu i u kojem smjeru treba da se odvija politika predškolskog odgoja.''

Nedjelja djeteta u Goraždu i u BPK, bila je ispunjena nizom obrazovanih radionica koje su se održale u Goraždu, u vrtićima „ Sunce“ i SOS“, u Vitkovićima i Ustikolini, pozorišnom predstavom „Kako su djeca spasila bajku“ u izvedbi dramske sekcije OŠ „Husein ef. Đozo“, a posebna će radost biti maskembal koji je planiran za sutra, 6. oktobra u Gungoren parku u Goraždu.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • ID: 245025030009
  • PDV: 4245025030009