Skip to content
UTVRĐEN KONAČAN PROGRAM OBILJEŽAVANJA 18. SEPTEMBRA – DANA GRADA I BPK-A GORAŽDE PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Petak, 08 Septembar 2017 16:53

Posljednji završni sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje jednog od najznačajnijih datuma 18. Septembra - Dana Grada i BPK-a Goražde održan je danas u zgradi Vlade BPK-a Goražde. Današnji sastanak imao je za cilj usvajanje konačnog programa ove manifestacije. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Gradske uprave Goražde tačnije Gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović i njegovi saradnici.

Aktivnosti predviđene programom obilježavanja jubilarne 25. godišnjice postojanja kantona i općine raspoređene su u pet dana a centralna manifestacija održaće se 18. septembra 2017. godine.

Nešto više o samom program manifestacije u izjavi za medije rekao je premijer BPK-a Emir Oković: „U okviru programa obilježavanja, između ostalog, planirano je druženje boraca i boračkih populacija. Na  Svečanoj akademiji  će biti upriličeno uručivanje  javnih priznanja u skladu sa  odlukama Skupštine BPK Goražde i  Gradskog vijeća Grada Goražda, a  kada je riječ o sportskim sadržajima nastojali smo da  uvrstimo sportske manifestacije, kao što su turniri Mevzeta Perla Balja, zatim Damir Kanlić Žućo, Elvedin Čakal Čaka i niz drugih imena koja zaslužuju da uđu u okrilje ovog datuma.’’

Cijeneći da se radi o jubilarnoj godišnjici, premijer BPK Goražde ovom prilikom pozvao je sve građane kantona da se uključe u program obilježavanja.

PROGRAM OBILJEŽAVANJA 18. SEPTEMBRA

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba