Skip to content
DIVANHANA NA ZATVARANJU FESTIVALA PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Ponedjeljak, 07 August 2017 00:39

Program šestog ujedno i posljednjeg festivalskog dana obilježili su brojni sadržaji. Najprije je su članovi kulturno-umjetničkih društava  krenuli u šetnju gradom, a njima su se pridružili i naši najmlađi sugrađani koji su učestvovali u uličnom maskenbalu predvođeni nastupom Sarajevo Drum Orkestra. Njihova šetnja kao i uvijek privukla je pažnju brojnih sugrađana. Nakon toga u Gradskoj art galeriji otvorena je izložba djela nastalih na ovogodišnjoj likovnoj koloniji. Izložbu je otvorio gradonačelnik Goražda dr.sci.  Muhamed Ramović zajedno sa gostima iz općine Kećioren (Ankara/Turska)  koji su stigli u naš grad povodom cerevarmonije zatvaranja Festivala.

Program je nastavljen je na centralnoj bini na kojoj je održana ceremonija svečanog zatvaranja Festivala. Pozdrav u ime mladih uputila je Amna Kazagić,  a potom su nastupili Sajra i Nidal Šalo. Mališani iz plesne grupe ‘’Plavi cvijet’’ svojim nastupom uveselili su atmosferu, nakon čega su nastupili Elmedina Laličić, Anastazija Gavran iz Foče, te hor Centra za kulturu.

Festival je zvanično zatvorio gradonačelnik Muhamed Ramović zajedno sa Mustafom Aracem iz naše bratske općine Kećioren. Uz festivalsku himnu i vatromet festivalsku zastavu su spustali prijatelji iz Francuske i Rožaja koji su učesnici ovogodišnjeg Festivala.

Posljednu festivalsku noć uljepšali su svojim nastupom članovi MVIS Behar, nakon čega su nastupila folklorna društva KUD Mladi metlac-Hadžići, Etno udruženje Đurđic-Novi Sad, KUD Prosveta-Rudo, ANIP CZK, KUD Azot, Folklorni ansambl Rožaje i KUD Šićki Brod.

Nakon toga uslijedio je nastup popularnog benda Divanhana koji su Goraždani sa nestrpljenjem čekali, a koji je počeo kasno u noć, ali sigurno je vrijedilo čekati njihov nastupu jer su sjajnom izvedbom i svojim nastupom oduševili publiku u Goraždu.

Share
 

Sjedište Grada Goražda

  Ulica: Maršala Tita br. 2
  73000 Goražde 
  Telefon: +387 38 221 002
  Telefon: +387 38 241 450
  Fax :+387 38 221 332
  E-mail: grad@gorazde.ba