Skip to content
U GRADSKOJ UPRAVI UPRILIČEN ZVANIČAN PRIJEM ZA GOSTE IZ GAZIEMIRA PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Subota, 05 August 2017 14:48

Prijatelji iz naše bratske općine Gaziemir (Izmir)  iz Turske i ove godine došli su u naš grad kako bi svojim učešćem upotpunili Program jubilarnog  20. Internacionalnog Festivala prijateljstva Goražde 2017. Oni su u sklopu Festivala nastupili sa svojim folklornim društvom, a zajedno sa njima u naš grad stigla je i zvanična delegacija iz Gaziemira  koju čine vijećnici u vijeću, predstavnici uprave te sportski i kulturni djelatnici.

Tim povodom danas je u Maloj sali Gradske uprave Goražde upriličen prijem za delegaciju , a u ime domaćina goste je primio gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović sa saradnicima, te vijećnici Gradskog vijeća Goražde zajedno sa zamjenicima predsjedavajuće Šemsom Ferhatovićem i Arminom Marić, te pravobraniocem Gradske uprave Enisom Hrelja.

Dodošlicu gostma u naš grad najprije je poželio gradonačelnik  dr.sci. Muhamed Ramović koji je ovom prilikom još jednom uputio zahvalnost za svu dosadašnju saradnju sa prijateljima iz Gaziemira naglasivši kako Goražde sa ovom lokalnom zajednicom ima posebne prijateljske odnose i saradnju koji traju već dugi niz godina. On je također naglasio značaj njihovog učešća na Festivalu prijateljstva a u izjavi za medije je kazao: ‘’Sa Gaziemirom imamo već 20 godina jako dobru saradnju. najviše se ta saradnja ogleda kroz kulturu, svake godine u mjesecu aprilu naši mladi putuju u Gaziemir na Festival djeteta gdje tamo imaju posebno mjesto. Imamo veliki ugled u Turskoj i prva smo zemlja prema kojoj gaje sigurno veliku simpatiju. Na današnjem sastanku smo otvorili pitanja koja se tiču dalje saradnje. Oduševili su nas svojim nastupom prve večeri, a očekujemo ih i večeras na centralnoj bini,’’

Gurman Ozkatali Direktor za kulturu u izjavi za medije je kazao:’’ Svaki put, svake godine kada vidimo BiH iznova vidimo naše prijatelje, mnogo smo sretni. Mnogo nas raduje što smo zajedno na ovom Festivalu i na Festivalu u Turskoj zajedno sa našim prijateljima iz Goražda. Naš Festival je je dvadesetogodišnji Festival, a vaš Festival se naziva Festival prijateljstva i da bismo mogli pokazati prijateljstvo i bratsvo između ove dvije države,ovdje smo da to pokažemo. Želimo da ovim putem čestitamo povodom dobijanja statusa Grada po prvi put u historiji grada, a za naše prijatelje mi smo uvijek tu. Delegaciju čine zastupnici u vijeću , njih 3 iz obje partije koje djeluju u vijeću, ja kao direktor kulture i sa mnom još direktor sporta, također i uposlenici unutar općine i supruga našeg gradonačelnika.  Obzirom da on nije mogao doći zbog obaveza, zahvaljujemo se njoj  na dolasku.’’

Nakon prijema u zgradi Gradske uprave razmjenjeni su prigodni pokloni, a delegacija je potom otišla u obilazak grada i posjetila spomen obilježje na Rorovima, dok će u večernjim satima prema protokolu biti upriličeno polaganje cvijeća na spomen obilježju poginuloj djeci Goražda, te nastavak druženja sa gostima iz Turske.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • ID: 245025030009
  • PDV: 4245025030009