Skip to content
POČELI RADOVI NA IZGRADNJI PUTA PREMA DEPONIJI TREŠNJICA PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Utorak, 01 August 2017 13:37

Nakon što je potpisan ugovor o ustupanju radova na izgradnji pristupnog puta prema deponiji Trešnjica danas su i zvanično počeli radovi na izgradnji pomenutog puta. Tim povodom lokaciju na Trešnjici posjetio je gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović sa saradnicima.

Riječ je o veoma važnom projektu za naš grad u sklopu kojeg radove izvodi firma „Okac“ d.o.o. Ukupna vrijednost potpisanog ugovora je 268.123,62 KM.

Ovo je gorući problem  i veoma zahtjevan projekat na kojem radimo kazao je u izjavi za medije gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović: ’’Ovo je najveći projekat kada je u pitanju infrastruktura na području Grada Goražda. Mi smo uradili sve što je do sada bilo potrebno,  pribavili  smo svu potrebnu dokumentaciju, potpisali ugovore sa firmom Pristine iz Bahreina i mi sada radimo da ispoštujemo sve naše obaveze, a naša prva obaveza je pristupni put. Ovaj put koji radimo, radimo ga nanovo da skratimo dionicu koja je bila 4 km, sada ćemo ići na putu koji ide prema Kahvi da bi bio kraći zbog samog uspona koji je bio na prethodnom putu. Ugovor koji smo potpisali sa firmom Okac je vrijedan 268 hiljada KM i danas firmu uvodimo u radove i od danas narednih 90 dana mora biti završen ovaj put. Imamo dalje aktivnosti, a to je priključak na vodovodnu mrežu i elektrifikacija ovog područja. Također, ovdje imamo još i troškove nadzora i ranije smo radili projekat.

Drago mi je da je konačno počela realizacija, jer čekajući na Kanton koji je bio u obavezi po zakonu, tačnije članu 9. Zakona o komunalnom otpadu, da nađe lokaciju, mi ipak više nismo više mogli to čekati i konačno smo krenuli da rješavamo najveći problem. Kada napravimo ovaj pristupni put mi ćemo vidjeti sa ovom firmom iz Bahreina da već počnemo sa odlaganjem komunalnog otpada, a u perspektivi svakako ćemo u potpunosti očistiti Šišeta, Zupčiće i svih 57 deponija. Ovo je najveći projekat regije i nadam se da ćemo uspjeti u tome. Zahtjevan je, puno je obaveza puno procedura, zakonskih, podzakonskih akata sve smo to morali ispoštovati i jedini  smo grad koji je dobio tu ekološku dozvolu, a i urbanističku saglasnost.’’

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • ID: 245025030009
  • PDV: 4245025030009