Skip to content
POČELI RADOVI NA UREĐENJU ULICE FERIDA DIZDAREVIĆA PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Petak, 12 Maj 2017 12:36

U sklopu Programa uređenja grada i prigradskih naselja, a u skladu sa Strategijom razvoja Općine Goražde, ovih dana su počeli radovi na uređenju našeg grada. U sklopu pomenutog Programa u toku su radovi na uređenju ulice Ferida Dizdarevića. Nosioc radova je goraždanska firma Goraždeputevi d.d., a ovim projektom predviđena je zamjena ivičnjaka i asfaltiranje dijela ulice.

Tim povodom radove u ulici Ferida Dizdarevića posjetio je načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović koji je tom prilikom u izjavi za medije istakao kako ovaj dio grada dobija jedan posve novi izgled, te dodao – ''Ovo je projekat iz 2016 godine i imali smo  još nekoliko projekata koje smo ostavili iz razloga što je bio mjesec novembar i bojali smo se postavljanja asfalta zbog mraza, zbog niskih temeratura. Ovo smo  imali u obavezi i evo sada završavamo. Čekali smo da asfaltne baze prorade i radimo u sklopu Programa uređenja grada za 2016 godinu. Ovaj prijedlog smo dobili od građana i mjesne zajednice Goražde III, tako da je sigurno bio u prioritetu i evo danas smo se na licu mjesta uvjerili  da je zaista projekat opravdan. Inače u ovom  dijelu grada smo do sada dosta uradili u smislu infrastrukture, trotoara, parka pored Kajserije, dječijeg igrališta. Ako nam je Turska dala toliko miliona za ovu džamiju i ovaj Kulturni centar, naravno da i mi osjećamo  i potrebu, a i zbog samih građana, da uložimo određena sredstva, jer velika je frekvencija ovdje i pješaka i saobraćaja, tako da će ovo dobiti sasvim novi izgled. Također pripremili smo Program za 2017. godinu u skladu sa našim mogućnostima. Gledaćemo da što više uradimo u mnogim dijelovima grada koji su iz prošle godine možda bili predloženi ali nismo mogli sve u budžet da uvrstimo i evo ove godine te projekte nastavljamo. Svakako da nam je drag projekat ''Marka na marku'' gdje su nam također ostala još dva projekta, jer je bio novembar i niske tempereture zbog kojih nismo to mogli završiti,  a to je projekat u MZ  Goražde I i Vitkovići i evo  da kažemo građanima da će i to biti završeno. U ovoj godini za  Program uređenja grada smo predvidjeli 95 hiljada KM i to smo predložili Općinskom vijeću i naći će se na narednoj sjednici, a ukupan iznos za ovaj projekat je bio 45 hiljada KM i evo smo se uvjerili da je firma koja je dobila povjerenje i opravdala isto, a to je firma Goraždeputevi''.

Ono što treba naglasiti jeste da se nastavljaju aktivnosti na uređenju grada i u naradnim danima kojima će naš grad dobiti mnogo ljepši i urbaniji izgled.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • ID: 245025030009
  • PDV: 4245025030009