Skip to content
U TOKU ZAVRŠNE PRIPREME PRED VELIKO SLAVLJE 19. MAJA PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Petak, 12 Maj 2017 12:29

Pripreme za veliku manifestaciju, kojom će se proslaviti jedan od najznačajnijih događaja proglašenje Goražda gradom , privode se kraju.

Kako se moglo čuti, tokom današnjeg sastanka Organizacionog odbora za pripremu pomenutog događaja, a koji je održan danas u Velikoj sali Općine Goražde , 19. maja na Gradskom stadionu u Goraždu očekuje nas pravi spektakl na kojem će učešće uzeti preko 1200 učesnika.

U toku su završne pripreme, a nešto više o samom događaju u izjavi za medije Armin Čavrk, šef Organizacionog odbora, je kazao: ''Oba Parlamenta Federacije BiH  jednoglasno su usvojili zakone o proglašenju grada Goražde i Općina Goražde smatrala je da na dostojanstven način treba da se proslavi historijska činjenica da Goražde postaje grad.

Goražde je zaslužilo da bude grad zbog svojih historijskih, kulturoloških i privrednih dostignuća i smatramo da će  ta činjenica što postajemo grad u budućnosti mnogo više da doprinese našoj promociji u svijetu i da će nam pojednostaviti pristup određenim mogućnostima koje ranije nismo imali. Kako bismo sve to na jedan dostojanstven način proslavili odlučili smo da 19. maja, nakon sjednice Općinskog vijeća,odnosno sada već Gradskog vijeća, koja će se održati 18. Maja, napravimo jedno od najvećih slavlja u historiji Goražda i na reprezentativan način predstavimo sva  udruženja, škole i sve one koji djeluju u domenu društvenih djelatnosti u Goraždu.

Danas smo imali sastanak Organizacionog odbora na kojem smo utvrdili sve tačke programa, utvrdili smo na koji način ćemo  realizovati  sve te tačke programa i nadamo se da će sve proći u najboljem redu. Sadržaj same manifestacije je jako raznovrstan. Biće niz aktivnosti, imat ćemo veliki koncert naše velike zvijezde Hanke Paldum, veliki vatromet  i nadam se da ćemo uspjeti da implementiramo sve naše ideje na način na koji smo to i zamislili. Sve škole, sva udruženja, MUP i svi ostali koje smo kontakirali  izašli su nam u susret na najbolji mogući način i ovim putem želimo da im se zahvalimo. Program počinje u 18 sati 19. maja i pozivamo sve građane Goražda, ali i okolinih gradova i BiH  da nam se pridruže na historijskom slavlju. Imamo još jednu molbu,  da oni koji žive bliže pokušaju na stadion da dođu bez vozila pošto očekujemo velike gužve. To bi moglo biti od koristi za regulisanje saobraćaja. Očekujemo da na proslavi učestvuje preko 1200 učesnika i očekujemo veliki broj građana.''

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • ID: 245025030009
  • PDV: 4245025030009