Skip to content
PRIJEM POVODOM USPJEHA UČENIKA STŠ „HASIB HADŽOVIĆ“ PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Srijeda, 10 Maj 2017 10:58

Povodom uspjeha koji su ostvarile učenici Srednje tehničke škole „Hasib Hadžović“, načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović sa svojim saradnicima danas je u Maloj sali Općine organizovao prijem kako bi uputio čestitke učenicima i profesorima Tehničke škole koji svojim uspjesima na najbolji način predstavljaju svoju školu i naš grad.

Riječ je uspjesima kojeg su ostvarili učenici STŠ „Hasib Hadžović“ na IX  Festivalu rada srednjih tehničkih i stručnih škola održanom u Hadžićima.  Na pomenutom takmičenju učešće je uzelo 70 srednjih škola iz cijele države i preko 800 mladih učesnika u 54 zanimanja, među kojima su učenici STŠ „Hasib Hadžović“ (Harun Pašović, Amina Alihodžić, Amila Žigo, Emir Osmanspahić, Ahmo Zorlak, Emana Zupčić, Nedžib Muratspahić i Erna Hodžić) ostvarili zapažene rezultate; prvo mjesto u izložbenom djelu, zatim dva prva mjesta i jedno treće u takmičarskom djelu Festivala.

Glavni cilj Festivala je da se srednjoškolci upoznaju s gradovima i općinama BiH, te da se podstakne njihovo druženje i takmičarski duh. Također, jedan od  ciljeva je afirmacija srednjih tehničkih i stručnih škola, predstavljanje zanimanja, kao i razmjena mišljenja i iskustava o stručnom obrazovanju mladih. Svi učesnici će imati priliku da pokažu svoja znanja i da se takmiče iz neke od mnogobrojnih stručnih oblasti.

Pored čestitiki načelnik dr.sci. Muhamed Ramović učenicima je uručio prigodne novčane poklone, te je napomenuo da će Općina Goražde kao i do sada davati punu podršku kako STŠ „Hasib Hadžović“, tako i drugim školama čiji učenici predstavljaju naš grad na najbolji način.

Riječi zahvalnosti u ime učenika i STŠ „Hasib Hadžović“ za današnji prijem kao i za podršku koju Općina Goražde pruža ovoj školi uputio je direktor Rifet Bečić.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • ID: 245025030009
  • PDV: 4245025030009