Skip to content
OBILJEŽEN DAN MSŠ ''ENVER POZDEROVIĆ'' GORAŽDE PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Petak, 21 April 2017 13:13

22. april se u Mješovitoj srednjoj školi ''Enver Pozderović'' Goražde obilježava kao Dan škole. Tim povodom, danas je u Velikoj sali Centra za kulturu Goražde organizovana Svečana akademija kojoj je prisustvovao veliki broj zvanica, gostiju, prijatelja, uposlenika i učenika ove škole.

Nakon uvodnog filma u sklopu kojeg je predstavljena škola, goste je pozdravila direktorica škole Mula Imamović, a u sklopu akademije predstavljeni su značajni projekti i uspjesi koje su učenici ove škole postigli na brojnim takmičenjima u protekloj godini. U sklopu Svečane akademije, od strane profesora i učenika škole organizovan je bogat i sadržajan kulturno-zabavni program, a tokom dana povodom Dana škole održana su sportska takmičenja i prezentacija zanimanja MSŠ ''Enver Pozderović'' za učenike IX razreda osnovnih škola.

Obilježavanju Dana MSŠ ''Enver Pozderović'' u ime načelnika Općine Goražde dr.sci. Muhameda Ramovića prisustvovali su njegovi pomoćnici Samira Drakovac i Sanid Zirak koji su ovom prilikom Direktoru, profesorima i učenicima, čestitali Dan škole, naglasivši važnost ove škole koja je iznjedrila generacije uspješnih učenika na koje smo ponosni, jer su naš grad uspješno predstavili na brojnim takmičenjima širom svijeta, a sa mnogih su donijeli značajna priznanja.

Mješovita srednja škola „Enver Pozderović“ u Goraždu nosi ime istaknutog profesora Envera Pozderovića rođenog 23.03.1909. godine. Profesor Pozderović je u ovoj školi predavao strane jezike, a sam ih je govorio šest: engleski, francuski, njemački, italijanski, ruski i esperanto. Škola obrazuje tri stručna profila: gimnazija-opće obrazovna, ekonomska-tehnička i poljoprivredna-tehnička škola.

U toku prve dvije godine učenici Gimnazije izučavaju iste predmete, dok su u trećoj i četvrtoj godini zastupljena izborna područja: jezičko, društveno, prirodno, matematičko-informatičko, administrativno, sportsko i pedagoško-psihološko područje. Od šest ponuđenih područja, putem anketnih upitnika učenici biraju područje prema interesovanju. Sumiranjem ankete biraju se dva ili tri područja ovisno od broja učenika u generaciji. Ove školske godine su dva izborna područja (prirodno i društveno).

Ekonomska i poljoprivredna škola obrazuju učenike po novom Nastavnom planu i programu. Izvodi se modularna nastava, odnosno EU VET program, po kojem je stavljen akcenat na praktičnu natstavu, a diploma je priznata u Evropi, tj. u zemljama Evrope koje primjenjuju isti Nastavni plan i program.

Sva tri obrazovna profila pored redovnih imaju i vanredne učenike.Pored redovne nastave, učenici su aktivni i u sekcijama koje vode profesori ove škole.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • ID: 245025030009
  • PDV: 4245025030009