Skip to content
OBILJEŽEN DAN STŠ ''HASIB HADŽOVIĆ'' PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Ponedjeljak, 17 April 2017 14:52

17. april u Srednjoj tehničkoj školi ''Hasib Hadžović'' obilježava se kao Dan škole. Tako je bilo i ove godine. Uposlenici i učenici škole organizovali su prigodan program, koji je otpočeo u jutarnjim satima sportskim takmičenjima učenika srednjih škola. Nakon takmičenja u holu škole postavljena je izložba učeničkih radova nakon čega je u sklopu programa organizovan Dan otvorenih vrata i upoznavanje učenika osnovnih škola sa osnovama rada srednje tehničke škole, te prezentacija učeničkih radova ove škole.

Na kraju je povodom Dana škole održana Svečana sjednica Nastavničkog vijeća u sklopu koje je organizovano druženje sa zvanicama u okviru kojeg je prezentovan rad i uspjesi škole u protekloj godini. U svom obraćanju u sklopu svečane ceremonije direktor STŠ ''Hasib Hadžović'' Bečić Rifet se zahvalio svim prisutnim, te naglasio važnost ove škole za naš grad kroz historiju.

Obilježavanju Dana STŠ ''Hasib Hadžović'' prisustvovale su brojne zvanice među kojima i načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović koji je ovom prilikom Direktoru, profesorima i učenicima, čestitao Dan škole, te naglasio  kako ovaj  datum zaista predstavlja krunu višegodišnjeg postojanja i uspješnog djelovanja ove, za naš grad, posebno značajne ustanove, koja je iznjedrila generacije uspješnih učenika na koje smo ponosni, jer su naš grad uspješno predstavili na brojnim takmičenjima širom svijeta, a sa mnogih su donijeli značajna priznanja. On je ovom prilikom naglasio kako je Općina Goražde do sada pomagala rad ove škole i da će to i dalje nastaviti.

STŠ ''Hasib Hadžović'' utemeljena je u prošlom stoljeću, tačnije 1961. godine. Te davne 1961. godine formirana je hemijska struka, a od 1964. godine upisana je prva generacija mašinskih tehničara. To su i do danas ostale dvije temeljne struke ove škole. Posebno značajna činjenica je da je Tehnička škola u Goraždu imala regionalni značaj i da su iz njenih klupa iznikli stručni kadrovi potrebni za industriju ne samo Goražda već cijele regije. U to vrijeme ova škola naziva se Hemijska tehnička škola. Današnji naziv Srednja tehnička škola ''Hasib Hadžović'' dobila je 1996. godine otkad nosi ime istaknutog profesora matematike i direktora ove ustanove, Hasiba Hadžovića.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • ID: 245025030009
  • PDV: 4245025030009