Skip to content
ZNAČAJNA DONACIJA ZA PLANINARSKO DRUŠTVO ''GORAŽDE – MAGLIĆ'' PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Ponedjeljak, 29 Decembar 2014 12:03

Na osnovu dugogodišnje uspješne saradnje sa Profesionalnom vatrogasnom jedinicom (PVJ) Općine Goražde, firma „Financ“ d.o.o. Mostar donirala je četiri vatrogasna aparata Planinarskom klubu ''Goražde – Maglić''. Riječ je o tri aparata S-9 i jednom  aparatu CO2.

Tim povodom danas je u prostorijama PVJ izvršena primopredaja pomenutih aparata kojoj je uz predstavnike Planinarskog kluba ''Goražde – Maglić'' i članova PVJ u ime načelnika Općine Goražde dr. sci. Muhameda Ramovića prisustvovala pomoćnica Načelnika u Službi civilne zaštite i mjesnih zajednica, Samira Drakovac sa saradnicima.

Pomenuti aparati su servisirani u PVJ, koja je i registrovana, odnosno ima rješenje nadležnog organa za obavljanje ove vrste posla, pored svoje osnovne funkcije zaštite od požara.

Obzirom da se radi o skromnoj donaciji, ali mnogo vrijednoj ako se uzme u obzir da će ovi aparati biti smješteni u planinarskom domu ''Nedim Pilav Jogi'' na Rudoj Glavi, inače lokaciji udaljenoj od Profesionalne vatrogasne jedinice  Općine Goražde 41-kilometar, ova donacija ima višestruki značaj, uzimajući u obzir i činjenicu da će sam objekat kao i ljudstvo koje boravi u njemu biti bezbjedniji i sigurniji.

Riječi zahvalnosti donatoru u ime Općine Goražde uputila je Samira Drakovac, dok se predsjednik Planinarskog društva Zajko Šovšić, također zahvalio, te ukazao na važnost ovih aparata za Planinarski dom u kojem tokom godine boravi veliki broj ljudi, a donirani aparati su veoma važni za njihovu bezbjednost.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • E-mail: infopult@gorazde.ba