Skip to content
PREVENT GRUPACIJA POKLONILA ČAMCE ZA PVJ OPĆINE GORAŽDE I MUP BPK-a PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Petak, 24 Maj 2013 12:45

Prevent Goražde i AD Nautic d.o.o. Goražde, članice Prevent grupacije u BiH, danas su u krugu firme Prevent Goražde upriličili svečanost povodom dodjele dva Maestral čamca Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici (PVJ) Općine Goražde i MUP BPK-a, tačnije Jedinici za podršku.

Na ovaj način Prevent grupacija želi doprinijeti jačanju PVJ Općine Goražde i Jedinice za podršku MUP BPK-a i olakšati im rad, te još jednom pokazati zahvalnost za njihov doprinos rastu i razvoju kompanije Prevent Goražde. Riječ je o čamcima Maestral 420 i Maestral 460 koji su proizvedeni u pogonima firme AD Nautic d.o.o. Goražde.

''Ministarstvo unutrašnjih poslova BPK-a zahvalno je na ovoj vrijednoj donaciji koja će sigurno poslužiti pripadnicima Jedinice za podršku MUP BPK-a u obavljanju i vršenju poslova i zadataka iz nadležnosti, a služiće isključivo za obezbjeđenje svih turističkih i kulturnih manifestacija kao i u onim neželjenim situacijama elementarnih nepogoda. Mislim da će pripadnici Jedinice za podršku opravdati kroz svoj rad i angažman ovu vrijednu donaciju i da će se u narednom periodu ovakva saradnja nastaviti.'' – istakao je ministar unutrašnjih poslova BPK-a, Nermin Džambegović.

''Danas smo imali svečanost primopredaje dva gumena čamca naše proizvodnje, MUP-u BPK-a i PVJ Općine Goražde.  Radi se o dva čamca Maestral 420 i Maestral 460, manji je za potrebe MUP BPK-a, dok je veći za PVJ Općine Goražde. Mislim da će im isti služiti i ne samo njima nego i građanima i široj društveno političkoj zajednici.'' – naglasio je Adis Polić, direktor AD Nautic d.o.o. Goražde.

''Čamac koji smo dobili mnogo će značiti za potrebe Službe Civilne zaštite i građane Općine Goražde. Vi dobro znate da nas je zadesila ona tragedija izlijevanja rijeke Drine, kad smo bili u oskudici ovakvih čamaca prilikom pomoći našim građanima. Što znači da su čamci izuzetno dobri, biće efikasni i biće u službi građana Općine Goražde.'' – kazao je v.d. starješina PVJ Općine Goražde, Mustafa Geca.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • E-mail: infopult@gorazde.ba