Skip to content
NOVI SISTEM ZAGRIJAVANJA U PVJ OPĆINE GORAŽDE PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Petak, 23 Novembar 2012 14:09

U zgradi Profesionalne vatrogasne jedinice Općine Goražde danas je svečano puštena u pogon nova peć za zagrijavanje njihovih prostorija. Riječ je o peći koja za zagrijavanje koristi pelet, a s obzirom da u prethodnom periodu zgrada nije imala riješeno pitanje grijanja, postavljanjem ove peći riješen je problem, jer kako su naglasili sami uposlenici, veoma je značajano zagrijavanje zgrade, a posebno garaža gdje se nalaze vozila kojima je neophodna toplota pri niskim temperaturama prostorija. 

Ovom prilikom, načelnik Općine Goražde mr. Muhamed Ramović je istakao:

„Profesionalna vatrogasna jedinica Općine Goražde nastavlja tradiciju jedne od najuspješnijih jedinica ove vrste u BiH. Uposlenici danonoćno rade i stalno su na usluzi građanima za spašavanje života i materijalnih dobara. Mi uvijek imamo smjenu koja je ovdje 24 sata dnevno i to je za svaku pohvalu. Zadovoljan sam njihovim aktivnostima i radom, i nakon trideset godina zvanično smo ugradili novi sistem zagrijavanja. Projekat je koštao oko 90.000,00 KM, a obuhvaćene su PVJ, zgrada obdaništa „Sunce“ i zgrada Općine. Projekat već pokazuje svoju opravdanosti i učinkovitost. Prostorije su mnogo toplije, što ovaj potez čini potpuno opravdanim. Ranije smo  davali preko 60.000,00 KM za lož ulje i ostale potrebe kada je grijanje u pitanju, a sada je potrošnja manja za pedeset posto što je dobro za budžet. Zato danas s ponosom zvanično otvaramo novi sistem zagrijavanja. Kada su u pitanju ostale aktivnosti, kontinuirano po programu koje utvrdi Općinsko vijeće vršimo nabavku opreme. Imamo pozitivan primjer sjekača koji je neophodan u slučaju saobraćajne nesreće i može doprinijeti spašavanju života. U planu nam je i nabavka vozila, iako ih imamo dosta, ali godine čine svoje i neka od dotrajalih vozila moramo zamijeniti savremenijima.“

V.D. komandira PVJ Mustafa Geca ovom prilikom izjavio je kako ovaj projekat nije značajan za pripadnike PVJ koliko je značajan za građane. 

„ Kada dobijemo poziv mi moramo biti u mogućnosti da reagujemo, međutim, događa se da zbog hladnoće zaledi cjevovod. Ovaj sistem zagrijavanja je najsavremeniji u Europi i doprinijeće kvalitetu našega rada. Uvijek su vozila pod punom opremom ali zbog zaleđavanja, palili smo let lampe da ih odledimo, što sada neće biti slučaj. Zahvaljujem se štabu civilne zaštite, Općinskom vijeću, a pogotovo načelniku Muhamedu Ramoviću."

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • ID: 4245025030009
  • PDV: 245025030009